Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AO

Oralek

11. 2. 2010 12:44
Naprosto přesné

Dal bych karmu treba 100x, kdyby to slo. VEUV

0 0
možnosti
LI

LEVICOVÁ INTELIGENCE

11. 2. 2010 12:24
Problémem

však je zkorumpovaný straosta co tu zakázku předraží a dohodí kamarádíčkovi podnikatelíčkovi, viz ODS v Praze!!Rv

0 0
možnosti
RL

limbursky.blog.idnes.cz

11. 2. 2010 12:28
Re: Problémem

"viz kdokoli kdekoli", ale to nemá s nesmyslným koloběhem peněz přes Brusel, kde se na nich přiživuje, a tudíž jejich celkový objem jen zmenšuje, armáda zcela neefektivnívch úředníků. ;-)

0 0
možnosti
RL

limbursky.blog.idnes.cz

11. 2. 2010 11:58
Kolego, máte pravdu...

R^ a omlouvám se za spam, ale než bych vysvětloval svůj pohled na věc, raději dám link na blog, kde jsem to samé téma popsal.

http://limbursky.blog.idnes.cz/c/104879/Evropska-unie-sikanuje-Ceskou-republiku.html

Zdraví RL :-)

0 0
možnosti
N

Niky79

11. 2. 2010 11:48
Heh

" My (členské země) odevzdáme své peníze EU a pak si o ty peníze (snížené o náklady) žádáme zpět"

To je samozrejme blbost. Autor to nepochybne vi, neb neni tak blbej. Proc pak ale pise takove nesmyslne prispevky. Pokud to nekdo nechape, jde o to tom, ze z EU (jako relativne zaostala zeme v porovnani s ostatnimi staty EU) dostavame VICE, nez DAVAME. A to je v poradku.

0 0
možnosti
B

bullterrier.se.smeje@seznam.cz

11. 2. 2010 11:57
Re: Heh

Opravdu? Odvedli jsme za loňský rok necelých 40 miliard a příslib byl, že můžeme čerpat až 70 miliard. To je částka, jakou máme odvádět po navýšení, takže to je taková šaráda EU. Celých 70 miliard jsme samozřejmě nevyčerpali. Když do toho započítáte i dotace za to, co nám EU zničila, dále, že asi 1/3 projektů je více či méně zbytečná a potom, že část peněz z každého projektu jde povinně na reklamu (asi 15 - 20%) na "Za toto poníženě děkujeme EU ..." , zjistíte, že jsme odvedli mnohem víc, než kolik by nás stálo si to financovat sami. Nepleťte do toho Zelenou úsporám, to je za prodej ekoodpustků do Japonska, jak mnozí eurohujeři dělají a zjistíte, že po povinném odvodu na Litvu a nyní na Řecko je to bída.

0 0
možnosti
WW

sluni-sluni

11. 2. 2010 11:45
"nic nás to nestojí, je to dotaze EU"

tohle taky hodně používají zelení a lidi co berou peníze na různé granty - např. v různých regionech pro sociálně oslabené - kurzy šití pro romské ženy, kurzy na PC pro důchodce a pod..., řekněme si na rovinu že tyhle kurzy nemají praktického významu, protože tam pořád kolují ti stejní lidé toho dotyčného městečka, a k čemu bude kurz úpravy fotek na PC důchodci který stejně nemá šanci najít pracovní uplanění z tohodle kurzu - ale hlavně, že na to bude mít papír... nebylo by smysluplnější vytvořit opravdové pracovní místo aby ty lidi mohli fakt pracovat? - myslím tím opravdu podnikatelský záměr, a ne grant na sosání peněz z EU - vždyt nás to nic nestojí, žejo...Rv -tohle je totiž to pravé parazitování

0 0
možnosti
B

bullterrier.se.smeje@seznam.cz

11. 2. 2010 10:58
Také jsem dnes slyšel v rádiu:

"A děkovat budeme dál, tentokrát EU, protože nám dala peníze abychom ...", dál už si to nepamatuji, protože mne to opět rozčílilo. Denně odvádíme vazalskou daň 100 milionů korun do Bruselu a oni nám část velkoryse vrátí. Za chvíli (nemělo to být od loňského roku?) budeme odvádět 200 milionů denně, to by se sv.Václav divil, ten odváděl jen 120 párů volů. Tolik máme zhruba poslanců, to by šlo lépe ;-). Ostudou je, že přesnou část dotací Brusel nařizuje na reklamu, že je to za peníze EU. Takže když na něco dá třeba 50 milionů, je PODMÍNKOU, že třeba 20% půjde na bilboardy, reklamu v médiích a podobně, že to platí EU. Zrůdné je to na projektech do školství. Peníze místo u dětí končí v kapsách politiků a reklamních agentur. Navíc třetinu projektů, které takto financuje za naše peníze EU vůbec nepotřebujeme, nebo máme palčivější problémy.

0 0
možnosti
PH

petrph

11. 2. 2010 10:50
obrazně se tomu říká malá domů

Ach ano jistě, vše co se týká se rozhodne na místní úrovni, obec si zaplatí ze svého silnici, vodovod, i toho pracovníka .

No a co dál, poplatky co platí nás stát EU, a pro ně potřebné daně co platí občané a podniky státu zůstanou stejně vysoké nebo se sníží? A kdo o tom rozhodne???

0 0
možnosti
PN

Strasak

11. 2. 2010 11:07
Re: obrazně se tomu říká malá domů

Voliči ve volbách

0 0
možnosti
LZ

generallz

11. 2. 2010 10:27
Dotace

Zrušit dotace čehokoliv a kohokoliv - to je jedná správná cesta.

0 0
možnosti
MB

MacX

11. 2. 2010 10:00
Já to vidím jinak

Tahle iluze, že je nejlepší, když si všechno, co se jich týká, rozhodnou lidé na místní úrovni, je sice pěkná, ale můžu vás ubezpečit, že nejvíc se krade na právě na této úrovni. Prostě se zadá nevýhodně zakázka spřátelené firmě a basta. Podmínky grantových projektů Eu tohle do jisté míry zlepšují, i když to taky jde ošulit a šulí se to.

EU má své success stories, jako např. Irsko, které by bez pomoci tehdejších Společenství nebylo tím, čím je dnes. Otázka je, co se i s těmi nejlepšími myšlenkami stane v rukou chamtivých východoevropanů, že...

0 0
možnosti
M5

Martin 5

11. 2. 2010 9:56
Za větu

To máme zadarmo z fondů EU, by se mělo stavět ke zdi.R^

0 0
možnosti