Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

parnassius

19. 4. 2010 14:46
Myslím, že řešení je jednodušší než si myslíte

V prvé řadě je nutné znárodnit všechny hrací automaty, zakázat v tomto oboru soukromé podnikání a po znárodnění převést správu nad jednotlivými provozovnami pod úřady zabývajícími se výplatami dávek.

Za druhé bude nutné vyčlenit ze státního rozpočtu prvotní vklad (jednorázový) na rozjezd (výchozí stav - bod 0, třeba první leden).

Dále pak část takto vydělaných peněz v následném termínu výplat vrátit do systému soc. dávek (vytvořit uzavřený okruh oběhu dávek). Přebytky, které vznikají tím, že hrají i zaměstnaní a dále se do automatů sypou peníze z kriminality, použít na důchodový fond.

Takto fungující perpetum mobile si nechat patentovat......:-P

0 0
možnosti

klarifik

19. 4. 2010 14:29
bydlení

s tím bydlením to je vážně na pováženou. do teď mi nikdo nevysvětlil, proč, když stejně prokazují, kde bydlí, se neposílají peníze ve výši nájmu přímo pronajímateli. S poukázkami na jídlo už to někdo zkusil..pak přišla nevládka s tím, že z toho nezaplatí dětem kroužky a už to jelo..akorát na dotaz, do kterého kroužku děti chodí se jim dotalo odpovědi: "do žádnýho, ale ani nemůžou, že jo, když mám ty poukázky.." atd, atd.

0 0
možnosti

TATRA 613

15. 4. 2010 18:07
pan novák to nedomyslel

proč hážete všechny nezaměstanné do jednoho pytle??jsou snad všeci závislí na automatech?vždyt životní minimum je 31OO. z toho se nedá vyžít.já si nedovedu představit,že bych to naházel do automatů.a že herny jsou otevřeny i v pracovní době??lidé můžou jít na odpolední nebo na noční,nebo mají dovolenou. takže tady nepište bláboly.

0 0
možnosti

Strasak

15. 4. 2010 19:37
Re: pan novák to nedomyslel

Nenapsal jsem ani slovo o nezaměstnaných. Taky jsem nemyslel na nemocné a invalidy. Otvírací doba je trošku nadsázka

Jinak nevidím nic špatného na tom, že člověku, který se dostane do finančních problémů a ztratí práci nabídnu pomoc v podobě jedné místnosti, teplého jídla a asistence pracovníka, který mu s problémem pomůže.

0 0
možnosti

antizelenka

15. 4. 2010 17:58
naprostý souhlas

dle statistik je nejvyšší počet heren v oblastech s nejvyšší nezaměstnaností,

stačí projít Most, Karvinou...

0 0
možnosti

TerezazMoravy

15. 4. 2010 14:20
Češi se ve světě moc "nej." chlubit nemůžou -

ale jedno NEJ. přeci jen máme: jsme země s nevyšším počtem automatů na hlavu ;-€......já si myslím, že to je na považenou a rozhodně téma k zamyšlení a řešení...co vy na to pani politici ??? Teď před blížícími se volbami by to bylo určitě dobré téma k řešení ;-)

0 0
možnosti

Kahlan Amnell

15. 4. 2010 11:30
Raději, ať berou dávky,

než aby kvůli automatům přepadávali důchodkyně a kradli v samoobsluhách.

Kuřák si taky neřekne, že když nemá na cigarety, tak přestane kouřit. Raději omezí rozpočet své rodiny.

0 0
možnosti

Strasak

15. 4. 2010 13:16
Re: Raději, ať berou dávky,

Ale díky dávkám si můžou ty lidi snadno vytvořit závislost. Za pár dní to utratí všechno a další dny budou stejně přepadávat, somrovat, ...

0 0
možnosti

stařec bez moře

15. 4. 2010 11:29
Je vidět, že dávky nepotřebujou.

Zlodějna jim k živobytí postačí. Těžko je však soudit ve státě, kde politici kradou ve velkém.

0 0
možnosti

Pavel57

15. 4. 2010 11:22
ne zrušit, ale vyplácet naturálně

ono je to maličko jinak, jak vyplývá z textu. Dávky nerušit, ale nevyplácet je v penězích - místo toho za tyto dávky přímo poskytnout tu službu, na jejíž úhradu jsou určeny. NE poskytnutí peněz na bydlení a složité kontrolování zda dotyčný skutečně zaplatil, ale rovnou zaplatit tyto peníze na nájem. Maximální výplata dávek v hotovosti 50 Kč na den a maximálně 200 Kč najednou. Dvakrát týdně. Nemá smysl člověku, který prokazatelně neumí hospodařit, každý měsíc znova a znova dávat do ruky peníze aby se to naučil. I nejpitomější zvíře se dokáže poučit ze svých špatných zkušeností, tak proč ne úředníci a poslanci??

0 0
možnosti

Strasak

15. 4. 2010 13:14
Re: ne zrušit, ale vyplácet naturálně

Přesně tak to cítím.

0 0
možnosti

Ezau

15. 4. 2010 9:37
Hezká, ale chybná dedukce ...

Zrušit sociální dávky je počin hodný diskutéra nad pivem. Realita je bohužel jiná. Udělejte tohle a máte na krku sociální bouře :) Jasně, hospodská odpověď: Tak na ně pošleme armádu ... Jenže v životě to není tak jednoduché. I ta blbá socka má volební právo a politik s tím musí počítat, ať se nám to líbí nebo ne. A navíc zaujmout člověka s nižším IQ (kterých bude pravděpodobně mezi lidmi pobírajících soc. dávky převažovat) je daleko snažší zaujmout a získat jeho hlas.

Problémem navíc není výše sociálních dávek jako taková, ale jejich soustavné zneužívání. Tudíž dávky směřovat pěkně adresně - např. potravinové lístky na jméno.

P.S. Takže vaše myšelní je v podstatě správné, ale plyne z podstaty nepochopení chování politických elit. Neuvažují ve smyslu "co je dobré pro tuto zemi", ale spíše "co je dobré pro mě / stranu" v časovém horizontu max. jednoho volebního období. Smutné, ale pravdivé ...

0 0
možnosti

ondra.novacisko.cz

15. 4. 2010 10:38
Re: Hezká, ale chybná dedukce ...

Sociální dávky by měly být naturální.

Žádné dávky na bydlení, sociální slabí dostanou byty pro sociálně slabé. Každý den rozvážka jídla a základních lidských potřeb.

Pořád by to vyšlo levnějc.

0 0
možnosti

vmt

15. 4. 2010 9:21
Máte pravdu.

7 roků jsem pracovala, jako obsluha v herně. Přesně jsem věděla, kdy se vyplácejí které dávky. V ty dny bylo od rána do rána nabito a hodně tmavo.

0 0
možnosti

Deleter

15. 4. 2010 9:40
Re: Máte pravdu.

Člověk se ve frontě na sociálce asi docela opálí.

Gratuluji k úspěšnému přežití této pracovní zkušenosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 28,21
  • Průměrná čtenost 1717x
Zakoukaný do fascinujícího světa vědy, pohroužený v poznání jako výzkumný pracovník a lektor fyziky a matematiky. A přiznejme si to, také trošku šťoural, protože v detailu se skrývá krása poznání.

Seznam rubrik

Co právě poslouchám