Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nyny.

22. 3. 2010 16:12
jsem nějak nepochopila

já si mohu připlatit, abych v případě nemoci měla proplacené i první tři dny ? To slyším poprvé. Zaměstnavatel mi strhává pojištění dle zákona a nemocenskou taky dostávám  dle zákona a finito. Mimochodem, není to pojištění, je to daň. protože kdyby to bylo pojištění, tak si nemůže jedna strana libovolně a samovolně měnit pojistné podmínky. V době kdy jsem pojištění uzavírala, se plnilo jinak. Nechápu, proč jwe neustále někomu solí v očích, když člověk klopí celý život nemalé částky za účelem pojištění a pak požaduje už tak dost směšné plnění za celou dobu nemoci. Je to ostudné. Pokud chce zamezit případnému zneužívání, tak ať se chová jako pojišťovna a těm, kteří nemarodí dává bonusy ve formě slevy na pojisném.

0 0
možnosti

Strasak

23. 3. 2010 12:28
Re: jsem nějak nepochopila

nemůžete, ale pokud ČSSD protlačí placené první tři dny, tak se ty openíze budou muset někde sebrat. Prostě, pokud chete větší nemocenskou, musíte víc odvádět.  M2 to neleží v žaludku, jenom píšu, že pokud ty dny potřebujete, můžete mít vážné problémy.

0 0
možnosti

H0PE

22. 3. 2010 8:42
Když

potřebuju vymalovat kvartýr, tak ty tři dny jsou akorát. Tak ať jsou pěkně zaplacený.

0 0
možnosti

Strasak

22. 3. 2010 10:35
Re: Když

:-). Správně, je potřeba se co nejlépe přizpůsobit daným podmínkám.

0 0
možnosti

petrph

22. 3. 2010 8:10
když ono jedno to jedno k druhýmu

Ony ty 2-3 tisíce párkrát za rok za stonáná  by nemusely vadit,  pokud by to bylo jediný co má člověk (třeba ten měsíc platit). Jenže, si uvědomte , dálniční známka, povinné pojištění, daň z nemovitosti, sem tam nějaká ta pokuta v rozsahu 2-5 tisíc, pas dneska stojí šesto stovek. Každý si připočte spoustu dalších plateb kterými ho neustále obštastňuje stát. S tím že potom příjdou ty osobní. Domácnost, rodina, děti, doplatky za elektřinu, plyn...

Takže, asi nakonec jediná rada, v článku v podstatě zmíněněná, najít si flek s pořádným platem...:-(

0 0
možnosti

graifer

22. 3. 2010 8:00
Co

je na tom špatně,aby se platila nemocenská od prvního dne?Já taky sociální platím za celej měsíc a ne jenom za část!:-/

0 0
možnosti

Alfie

22. 3. 2010 8:24
Re: Co

Protože je to nemocenské POJIŠTĚNÍ - u každé pojistky máte nějakou spoluúčast, nebo si můžete vybrat nulovou, ale pak o to víc zaplatíte na pojistném.

0 0
možnosti

Alex1966

22. 3. 2010 7:45
Proč chodí nemocní do práce

Ono to není tak jednoduché. Ekonomická MOTIVACE k tomu, aby nemocný chodil do práce, je nepopiratelná. A čím vyděláváte víc, tím větší. Přecházení nemoci (škoda sám sobě) a šíření přenosných nemocí mezi spolupracovníky  jsou nutnými důsledky.

Někdo si na nemoc bere dovolenou (taky špatně, i když ekonomové zajásají).

Nemůžete popřít motivaci hrozbou ztráty pracovního místa, kterou rádi majitelé i management používají.

Protože nejsou jenom barvy černá a bílá, ne každý nemocný má zlomenou nohu - jasný případ pracovní neschopnosti. A situace, kdy Vám je "tak nějak divně" raději řešíte větší dávkou sebezapření.

A naposled - ne každému je dána možnost přivydělat si pomocí přesčasů. Jsou i kategorie pracovníků, kteří dle potřeby zaměstnavatele dělají přesčasy zadarmo.

0 0
možnosti

Strasak

22. 3. 2010 8:00
Re: Proč chodí nemocní do práce

Já tomu, co píšete, rozmím. Je pravda, že ta ekonomická motivace nebo ekonomická nutnost je silná. Ale i tak je to problém pracujících a měli by se snažit s ním vypořádat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 28,21
  • Průměrná čtenost 1717x
Zakoukaný do fascinujícího světa vědy, pohroužený v poznání jako výzkumný pracovník a lektor fyziky a matematiky. A přiznejme si to, také trošku šťoural, protože v detailu se skrývá krása poznání.

Seznam rubrik

Co právě poslouchám