Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

toddla

10. 3. 2010 9:31
?

nevím, s čím má autor problém, ale volby se opakovaly, protože v 1.kole byla mala ucast volicu....na tom neni nic k nepochopeni....a nic divneho

0 0
možnosti

vodní želva

10. 3. 2010 9:56
Re: ?

Hovoříte o něčem, o čem nemáte ty správné informace. Jelikož se pohybuji přímo v tom dění, tak vím, že autor má pravdu. Víte po volbách do EP, kde VV získalli 2,1% a SNK-ED 1,6% došlo ke gentlemanské dohodě mezi těmito stranami o společném postupu a umístění několika kandidátů SNK-ED na kandidátku VV. Pravděpodobně pod dojmem průzkumů veřejného mínění některým lidem z VV trochu povyrostlo sebevědomí. Každopádně vzájemná komunikace se zastavila, navíc VV potřebovaly na kandidátky protlačit některé nové lidi a udělali to na úkor kandidátů SNK-ED, kteří byli přesunuti na nevolitelná místa. Z kandidátů SNK-ED má v tuto chvíli šanci pouze pan Petráň v Pardubickém kraji a pan Novotný v kraji Vysočina (a to jsou kraje malé, takže při zisku třeba 6% se tam nemusí dostat ani z prvního místa kandidátky) ). Problém je v tom, že se o tom ani neobtěžovaly tu druhou stranu informovat. Prostě a říkám to strašně nerad, tak se VV v tomto případěm zachovaly poměrně nefér. 

0 0
možnosti

vodní želva

10. 3. 2010 9:59
Re: ?

a ještě dodatek - tam se nejedná o to, že se volby VV opakovaly, tam se jedná o to, že člověk, který byl nominován SNK-ED byl na kandidátce VV pro podzimní volby třeba na 2. místě, tak teď nebyl ani mezi šesti nabízenými. A o těch šesti rozhodovaly VV bez jakékoliv konzultace se svým partnerem. O tom je ten článek.

0 0
možnosti
T

toddla

10. 3. 2010 10:08
Re: ?

jak jste psal ...za VV kandiduju i zastupci za SNK-ED a nikdo je nikam "neodsouva"...takze myslim ze konflikt nenastal...takze ted uz jim jen drzet place:-)

0 0
možnosti

vodní želva

10. 3. 2010 10:18
Re: ?

to si asi děláte legraci nebo se snažíte vysvětlit nevysvětlitelné. Když ta spolupráce vznikala, tak to bylo na bázi dvou suverénních stran. VV dnes diktují a se svým partnerem to nekonzultují. Tak třeba autor byl na druhém místě kandidátky a najednou se neocitl ani mezi šesti nabízenými lidem, jak jsem pochopil, tak nebyl ani informován o tomto kroku. Přitom ta původní dohoda zněla jinak. Třeba v našem kraji byly na původní kandidátce VV dva kandidáti SNK-ED mezi prvními šesti. Teď VV nabídly do hlasování pouze jednoho a to ještě toho druhého. Upozorňuji, že u SNK-ED proběhly také primárky a bylo určeno pořadí. Takže demokraticky zvolený člověk se nějak nehodil. To je pane problém a myslím, že s tím bude mít problém celá SNK-ED.   

0 0
možnosti
K

kabourka

10. 3. 2010 16:56
Re: ?

Máte naprostou pravdu

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1717x
Zakoukaný do fascinujícího světa vědy, pohroužený v poznání jako výzkumný pracovník a lektor fyziky a matematiky. A přiznejme si to, také trošku šťoural, protože v detailu se skrývá krása poznání.

Seznam rubrik

Co právě poslouchám