Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tojsouveci

15. 2. 2010 13:57
No, no...

"Chodníky využíváme víceméně všichni a proto by odpovědnost za jejich úklid měla padat na všechny."

Zaměňte slovo "chodníky" třeba za slovo "silnice". Pořád to má logiku? :-)

0 0
možnosti

Strasak

15. 2. 2010 14:00
Re: No, no...

Jo pořád to má logiku. Vždyt si snad platíme cestáře, aby se o naše silnice starali, nebo snad dálnici uklízí majitelé přilehlých pozemků?

0 0
možnosti

Strasak

15. 2. 2010 13:52
:-)

Tak koukám, že jsem se netrefil a problém je jinde.

Jinak problém nezaměstnanosti:

http://novakpetr.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=110572

0 0
možnosti

jsoud

15. 2. 2010 13:27
Kam s ním?

Města nemají peníze možná proto, že je vydávají lehkomyslně jinde. Na to je jediná pomoc. Začít skutečně hospodařit. K tomu jsou samosprávy ustaveny. Svojí pasivitou jasně ukazují, že nejsou kompetentní. Na podzim budou volby. Nezapomeňte na to!

0 0
možnosti

Moravský Slovák

15. 2. 2010 12:20
poněkud staromódní ale účinný přístup

je jakési povědomí, že majitel domu reprezentuje, jaký má před domem pořádek.

A majitel obchodu, který namísto nadávání zamete kus chodníku před svým krámem, si ušetří hódně práce s úklidem svinčíku, který by mu jinak nanosili zákaznící na botách.

0 0
možnosti

Kozlík_

15. 2. 2010 12:25
Re: poněkud staromódní ale účinný přístup

Kolem domu chodník odklízím, a vlastně všichni sousedi, majitelé rodinných domů. Souhlasím se zrušením této povinnosti a dělám to radši dobrovolně. Město na toto kálí, Bém radši sponzoruje miliardou Open card projekt a pan nemá na pár brigádníků. Tuto práci by klidně zastali bezdomovci. Za ni by se jim mohlo řádně zaplatit a poskytnout ubytování, aby neumrzali pod mostem. Když je Bém bohatě sponzoruje, taky by od bezdomovců mohl i něco chtít.

Nezaměstnaní jsou lidé, kteří dostávají peníze z pojištění. Není to tak, jak nějaký troubek myslí, že je platí on. Stejně jako on neplatí lidi na nemocenské. Ti dostávají z pojistného, kam platí většinu roku.

0 0
možnosti

Kozlík_

15. 2. 2010 12:17
Článek je dosti hloupý

Nezaměstnaní jsou 2 kategorie, lidé, co prachovat chtějí a pak ti, co pracovat nechtějí. Ti, co nechtějí pracovat a chtějí dostávat dávky by neměli dostat nic. Ty lidi jde rozpoznat dle určitého chování, pokud např. někomu je 35 a neodpracoval dohromady rok, asi tam spadá. Řešení není úklid sněhu.

Lidé, co nemají práci, ji leckdy nemají ne vlastní vinou. Příkladem jsou Ukrajinci. Ve vlastní zemi je či byla nezaměstnanost přes 50%, ne-li nějakých 80%. Když jdou do jiných zemí, třeba ČR, tak jsou to velmi pracovití lidé. Dělají přitom nekvalifikované práce, přestože vzdělání mají zpravidla vyšší. Jsou-li u nás okresy s nezaměstnaností 20% a jinde 4%, tak rozdíl není v tom, že na Ostravě jsou flákači a v Praze samí pracanti. Někde je více míst, tím to je. Určité skupiny, např. věkové, matky s dětmi, mají taky problém sehnat práci. Není řešení poslat padesátníky hrabat sníh, ale postihovat diskriminaci u firem. Máte věkový průměr 34 let? Přitom věkový průměr produktivní populace je 43 let.

0 0
možnosti

Kozlík_

15. 2. 2010 12:21
Re: Článek je dosti hloupý

Pamatuji inzeráty, přijmeme pracovníka do 35 let. Lidé této mentality řeknou, je to věc firmy, koho si přijme, nikdo do toho nesmí mluvit. Podle lidí stejného ražení by se mělo chodit do důchodu v 70 letech. Stát by navíc neměl těm lidem dávat podporu. TAkže jak, vážený pane?

Podpora jsou dávky z pojistného. Není to odměna za práci. To by byl plat či přivýdělek.

Ono hloupé řešení by i bylo rázem poslat pryč zahraniční dělníky ze staveb a poslat tam nezaměstnané. Na stavbách se dělá větší část roku než je sníh na chodnících, šlo by o trvalejší řešení. Jenže je otázka kvalifikace lidí a lidi nad 50 let často nejsou ani fyzicky způsobílí na tuto manuální práci.

0 0
možnosti

smycka

15. 2. 2010 12:13
Nezájem obcí!!!!!

Pane Novák,touto tematikou jsem zatížil jiné stránky,ale reakce veškerá žádná.Obce hazardují vědomě se zdravým všech obyvatel této republiky a turistů,kteří k nám přijíždějí.Zlomení krčku u důchodce je jasnýmpomalým umíráním,jelikož zůstane nepohyblivý,u dětí takový úraz na zamrzlém chodníku může znamenat úplnou invaliditu a dítě má zničený život i kariéru.Tolik peněz nedostane a doba bude ještě horší.O invalidy se dnešní stát nepostará,invalidi i důchodci jsou státu na obtíž.A podívejte se ve městech,stále neočistěné chodníky,hlavně že si berou úplatky od leva do prava.A to obce vybírají za pronájem restauračních zahrádek a reklam,které se nachází na chodnících.Kam jdou tyto peníze?To si rozeberou strany,které jsou na radnici?Brněnská radnice se o centrum města nestarala pět dnů po sněžení.Kde to žijeme,když našim radním nezáleží na zdraví občanů?

0 0
možnosti

admiral666

15. 2. 2010 16:50
Re: Nezájem obcí!!!!!

zijeme v kapitalismu smycko. vcera dravy manazer, nebo nadejne dite z vyssi stredni tridy - po jedinem zimni dni odepsany kripl co sedi o zebrote v vlastnich vykalech. Takove jsou zakony kapitalismu, podobne zakonum valecne fronty. Vcerejsi nejlepsi kamarad zmrzacaneho manazera je jen rad, ze mu ubyla konkurence v ceste za povysenim R^

0 0
možnosti

Moravský Slovák

15. 2. 2010 12:11
docela hloupá úvaha

"zda by důchodci radši chtěli třinácté důchody nebo uklizené chodníky"

V paneláku, kde bydlí moji rodiče, žijí téměř samí důchodci a chodník je tam vždy zametený. Samozřejmě si ho zametli sami. Takže v jejich případě, by mohli mít obojí.

0 0
možnosti

Strasak

15. 2. 2010 12:44
Re: docela hloupá úvaha

Nevidím v tom nic hloupého. Důchodci samozřejmě nechodí jen před vlastním domem, ale potřebují i nakupovat k lékaři, ... .  Ta věta spíš ukazuje nato, kam se soustředí politické kampaně. Sníh na ulicích je reálný problém, který nikoho z naší politické reprezentace moc nezajímá. Seniory jsem navíc uvedl i z jiného důvodu. Pro ně jsou následky daleko závažnější, babička v podstatě na následky po pádu zemřela.

0 0
možnosti

pedr64

15. 2. 2010 12:06
pletete si pojmy

obec nemá stanovenu povinost chodníky uklízet. Má ale stanovenu odpovědnost za případné škody.

0 0
možnosti

Moravský Slovák

15. 2. 2010 12:05
Trochu nepochopitelný problém

Někdy začátkem ledna nachumelilo docela dost. Během jednoho dne jsem uklidil chodník v délce svého domu, totéž udělali všichni sousedi a tak u nás v ulici máme zametený suchý chodník. Chůze po suchém betonu je mnohem pohodlnější než brodění nasolenou břečkou, není nebezpečí, že by někdo na náledí upadl a hlavně si do domu nenzanáším sajrajt, kterému někteří vznešeně řílaji ůposypový materiál"

Zatímco jinde na tak jednoduché řešení dosud nepřišli a tak po pěti týdnech, kdy v podstatě nespadla ani vločka pořád řeší, kdo jiný by to měl uklidit, a kdo za to bude platit.

0 0
možnosti

p555

15. 2. 2010 11:58
prilis jednoduche pocty

vidite to prilis jednoducho... nezapomente, ze ten nezamestnany - tedy ten poctivy nezamestnany - si dlouhou dobu ze sveho platu platil socialni odvody - tedy on si nasetril na to aby v nezamestnanosti tu davku na podporu dostal... a kdyz praci dostane, tak zase bude platit...

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 28,21
  • Průměrná čtenost 1717x
Zakoukaný do fascinujícího světa vědy, pohroužený v poznání jako výzkumný pracovník a lektor fyziky a matematiky. A přiznejme si to, také trošku šťoural, protože v detailu se skrývá krása poznání.

Seznam rubrik

Co právě poslouchám