Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kimos

7. 12. 2009 11:26
mate svatou pravdu

kdyz se min vybere na danich, tak se take mene ze strany statu utrati, coz je jedine dobre! :-)

0 0
možnosti

Já, Claudius

7. 12. 2009 11:41
Re: mate svatou pravdu

To by ses divil, co stát dokáže dělat s penězi, které nemá!

0 0
možnosti

SID09

7. 12. 2009 7:17
Věnujte se raději rodině.

Dědi pláčí a vy si tady píšete nesmysly. Pomožte raději manželce s předvánočním úklidem. !!;-)

0 0
možnosti

Vrah

7. 12. 2009 7:24
Re: Věnujte se raději rodině.

A myslíte, že tím pomůže dědům, aby neplakali?

0 0
možnosti

petrph

7. 12. 2009 7:15
No ono jde možná taky o to

Kdo za za co ty velké platy bude brát. No a taky od koho. Představte si nějakého špičkového odborníka, dejme tomu v oblasti IT, kolik může brát 40-70 - tisíc u zahraniční firmy. Špičkový chirurg? Snad. A za jakou funkci se platí v oblasti nad 100 tisíc?

Kdo se ještě přihlásí že bere v zaměstnání takové peníze? (upozorňuji že neberu v úvahu příjmy podnikatelů, tam ať si každý uhádá kolik si řekne  za svou práci, a taky kolik z ní   , s pomocí daňového poradce, zaplatí daní.

Takže, kdopak to bere statisícové a větší platy? Jedině manažeři větších a velkých firem,často státních, a nebo napojených na politické struktury. Vzhledem k současnému  ekonomikému stavu jejich podniků by možná stáalo za to se zamyslet nad tím, nikoliv zda by se jim měla zvýšit daň, ale zda vůbec mají na své horentní platy nárok...

0 0
možnosti

maudite

7. 12. 2009 6:13
Mily pane,

vse je sice pekne a mile, ale zapominate na jednu vec : Kde nic neni, ani cert nebere.

A navic firmam je jedno jak rozlozi sve naklady na vyrobu, jestli je daji vam, nebo statu, takze jestli naklady zacnou byt neumerne k cene vyrobku, sbali se a pujdou jinam.

Ja vas chapu, ze by jste si rad vydelal, ale pro  to musite jit do zeme, kde jsou prirodni zdroje, nejsou mafie,je nizka korupce, spravedlive zakony a kde se nekrade a neskodi.

0 0
možnosti

hurkajan

7. 12. 2009 4:31
gulášek

progresivně regresivní nebo regresivně progresivní je vzah poptávky k převisu daně...

už se v tom plácám...stejně příklad:...jak může stát utratit čtyři koruny když má jen statistický předpoklad výběru dvou korun tím že si přidá si v důsledku ubere a obráceně nebo se mýlím? hergot to je Hurvínkov a to mi ekonomika ve škole připadala tak průhledná...proč mám pocit že jsem studoval něco jiného nebo proč to u nás neplatí vyvážený výdej i příjem proč nepočkat na příjem a podle toho udělat výdej...

0 0
možnosti

Martin Jirousek

7. 12. 2009 3:45
Nebo

To ještě vypilovat a daň, sociální a zdravotní počítat z ČISTÉ mzdy - obráceným postupem, než doposud a to skutečně degresívně. :-)

0 0
možnosti

Martin Jirousek

7. 12. 2009 3:38
Haha

To je VYNIKAJÍCÍ nápad. Až na to, že degresi už ti nejbohatší mají, v součtu daně zdravotní a sociální a DPFO. Chtělo by to váš nápad doladit. Nasadit speciální daň na nízké výplaty zaměstnavateli a tím jej přinutit přestat podvádět s vyplácením minimální mzdy a zbytku bokem. :-)

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

7. 12. 2009 0:13
:)

Jsem si nejdřív myslel, že si děláte srandu (no vlastně si to myslím furt). Ale pak jsem se nad tím musel zamyslet. 1) Co je to degresívní zdanění? Zdanění vždy je v absolutních číslech progesívní (jen procenta můžou být degresívní)  2) To je jak ten nápad dát volební hlasy podle míry zdanění:)

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1717x
Zakoukaný do fascinujícího světa vědy, pohroužený v poznání jako výzkumný pracovník a lektor fyziky a matematiky. A přiznejme si to, také trošku šťoural, protože v detailu se skrývá krása poznání.

Seznam rubrik

Co právě poslouchám